Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 09, 2009

Hallelujah

Gisteren was m'n zoon naar een schoolfeest en speelde ik gitaar met buurvrouw Winonah. Superfer was vandaag naar de afsluitende ceremonie van zijn eerste Middelbare school-klassetoernooi. Helaas ontving zijn klas in totaal 46 strafpunten: 6 omdat hun toneelstukje een paar minuten te lang duurde en 2 maal 20 omdat twee meiden uit zijn klas waren betrapt op het drinken van alcohol. Terwijl het duidelijk in het reglement stond vonden twee "stoere" meiden het nodig de hele klas te benadelen door stiekem een Baco (Bacardi-Cola) te drinken. Bovendien zijn de jongedames voor een paar dagen van school geschorst. Een fraai voorbeeld van twee jonge mensen (het zijn dus niet alleen Marokaanse en Antilliaanse jongens die door hun egoïstisch gedrag anderen schade berokkenen, Mevrouw Verdonk en meneer Wilders!) die het verschil (nog) niet weten tussen "stoer" en "dom".

Niet alleen jonge mensen hebben daar moeite mee. Kijkt U gerust even in Uw omgeving voor een paar voorbeelden. In de krant zijn er ook genoeg te vinden. Bijvoorbeeld van de meneer die in zijn eentje tegen enkele tientallen dronken voetbalsupporters inging in de trein. Inderdaad dezelfde meneer die achteraf conducteur bleek te zijn maar nu gewoon burger was. Er was dus gewoon een burger in elkaar gemept en NIET een conducteur. Als ik in m'n eentje op een groep fietsendieven afstap en een kleun krijg met een betonschaar, komt dan in de krant te staan:"Alleenstaand vader, tevens voormalig dichter, boekhouder, groepsleider naschoolse opvang, politicus, benevens sociaal raadsman, entertainer, (ex) penningmeester van diverse verenigingen en stichtingen en bovendien aanstaand beroemd acteur in ziekenhuis geslagen door een stel achterbakse, laffe, onwelriekende, de zuurstof op onze planeet niet waardig zijnde figuren die kinderfietsen stelen voor een paar tientjes winst en die ik wormen zou noemen, ware het niet dat ik daarvoor wormen te hoog acht"? (Noot van de redaktie: lees deze zin gerust een paar keer over) Niet dus. Dan komt in de krant te staan -indien men het al nieuwswaardig acht- "Man in ziekenhuis na straatruzie."

Barack Obama vindt het misschien stoer om buitenlandse staatshoofden "goedkope" cadeautjes te geven maar anderen vinden het dom dat hij de aan Koningin Elizabeth gegeven iPod had volgeplempt met muziek. Wettelijk gezien doet hij met die aktie aan illegale distributie van liedjes waarop anderen dan hij de distributie-rechten in handen hebben. En dat mag dus niet. Gelukkig voor hem gelden voor staatshoofden en (andere) politici niet de regels en wetten die voor U en mij gelden en dus volgen er geen strafmaatregelen. Overigens vind ik Obama een toffe peer maar dat wil niet zeggen dat hij zich niet aan de wet hoeft te houden.

Regels zijn er voor iedereen en dus ook voor hen die denken dat ze niet voor hullie opgaan. Zo heb ik vooral vanwege m'n koppigheid om geen rust te nemen nog steeds last van m'n keel en deed m'n gitaarleraar een behoorlijk ernstig geval van RSI op. Dientengevolge was het een beetje vreemde gitaarles vanavond waarbij hij het zanggedeelte voor zijn rekening nam en ik de bijbehorende akkoorden aansloeg. Wij speelden ondermeer "Magic" van Bruce Springsteen en een bekend liedje van Jeff Buckley:"Hallelujah"

Vandaag heb ik twee links "van de dag" voor U: Teken de petitie om Sesamstraat terug te krijgen naar half zeven! En een link naar een site vol aangrijpende foto's van de ramp in Midden-Italië waarbij honderden omkwamen en duizenden werden ontheemd. Bekijk de foto's en vraag Uzelve af: Is het nu echt zo erg dat het niet lukt om die nieuwe software geïnstalleerd te krijgen? Is het nu écht zo'n ramp dat de buren wél een nieuwe spelcomputer voor hun kinderen kunnen kopen en U simpelweg het geld niet heeft? Is het nu écht zo verschrikkelijk dat de een of andere onverlaat een krasje op Uw autolak heeft achtergelaten? Natuurlijk: klein leed is ook leed maar probeer de zaken in perspectief te zien. Slaap lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!