Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 06, 2009

Afzetterij

"Hé, de man op deze foto heeft exact dezelfde achternaam als de pleger van de meervoudige moord in Apeldoorn op Koninginnedag dus dat moet'm zijn: Hij heet ook Tates van achteren!" Uitzinnig van vreugde plaatste de redactie van het AD een van Hyves geplukte foto, zich niet schuldig makend aan enige journalistieke basis-vaardigheden zoals bronverificatie en achtergrond-onderzoek. Waarom zou je ook? De naam Karst Tates verkoopt nu eenmaal kranten en dat is het enige doel dat veel journalisten hebben. In opdracht van de baas want je mag geen geld en tijd verspillen aan het doen van onderzoek. Ook het gratis blaadje DAG plaatste de foto van de man uit Haarlemmermeer:"Kijk, zijn woonplaats begint ook met een H!" gilde iemand op de redaktie "Dus nu weet ik zeker dat't 'm is!"

Het duurt niet lang voordat Karst Tates vergeten is, de stuiptrekkingen van zieltogende oude media ten spijt. Hoevelen riepen niet ooit "Wij zullen Pim Fortuyn nooit vergeten!" Op zijn zevende sterfdag verwachtte de organisatie 35 mensen in de touringcar. Het werden er 37 en uiteindelijk stonden er ongeveer 50 mensen Professor Pim te herdenken, waaronder burgemeester Aboutaleb. De fans van Pim ontdekten dat deze Nederlandse Marokkaan wel degelijk wat te zeggen heeft.

Bij Albert Heijn heeft men ontdekt dat het gemiddeld verhogen van de prijzen met ruim 12 procent heeft geleid tot een stijging van de omzet met vrijwel datzelfde percentage. Daar zitten weer een paar mensen die hun bonus weer hebben verdiend.

Zo waren wij laatst weer bij een AH to Go waar het andermaal opviel dat een fles van 2 liter Spa Reine de helft goedkoper is dan een fles van 0.75 liter van hetzelfde spul. Inderdaad: de consument betaalt 2 euro voor een klein flesje en 98 cent voor een fles van 2 liter. Het kleine flesje is dan wel gekoeld en heeft een geinige dop. Toch is het afzetterij.

Vraag van de dag: Waarom kopen mensen in hemelsnaam een opvouwbare wasmand? Zijn er dan momenten dat er niets in zit?

P.s. Mijn zoon kwam thuis met een 8.3 voor Frans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!