Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 03, 2009

Ervaren

Vanmiddag zagen wij een man en z'n zoontje vliegeren. Wij raakten in gesprek en terwijl mijn zoon honkbalde met zijn zoon kwamen m'n gesprekspartner en ik erachter dat wij veel gemeen hadden. Leuk hoor! Dat was ook de wandeling die Superfer en ik later ondernamen. Daarna gegeten en een aflevering Star Trek: Enterprise gekeken. Wij komen hier echt tot rust en gaan zo weer lekker slapen. Lang niet zoveel TV gekeken.

Hoorde gisteren bij Holland's Got Talent (had ik nog nooit gezien en als je wilt kunnen meepraten...) een jongedame zingen die vast een contract krijgt om te werken aan boord van een cruise-schip. Als misthoorn. Sommige mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden. Het is niet dat ik het zo veel beter kan maar het is een feit dat sommigen beter niet van zingen hun beroep kunnen maken. Het programma zelf was op zich wel vermakelijk en bezat ook de nodige humor.

In de film-documentaire "De Punt" die ik vanavond met m'n zoon keek zit niet veel humor. Zoveel viel er dan ook niet te lachen voor de betrokken bij de Molukse treinkaping in mei 1977.

Ook toen waren er mensen die vonden dat beveiliging nooit voldoende kan zijn (Zoals nu met "Apeldoorn" en de Mexicaanse Griep) en dat wij voortaan eigenlijk maar met z'n allen bang binnen moeten blijven zitten achter kogelvrij-glas en kijkend naar bangmakende nieuws-programma's en tussendoor maar moeten kijken hoe de plastic geraniums (lekker bacterie-vrij! Fijn toch?) niet groeien. "Man has nothing to fear but fear itself" en humor kan je helpen angst te overwinnen.

Had ik het gisteren nog over het gemis aan humor bij veel werkgevers, lees ik vandaag dat dat ook in België als probleem wordt ervaren!

Vraag van de dag: Waarom halen sommigen het gootsteenzeefje uit de gootsteen VOORDAT ze gaan afwassen? Wat is dan nog het nut van het ding?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ton Lutz.

De link van vandaag is een clipje: De Nederlandse band The Nits met "Nescio". Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!