Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 04, 2009

Feodale stelsel

Nog maar één nachtje slapen en dan weer terug naar het eigen huis. Maar over een paar weken is het alweer vakantie...

Nog maar een paar weekjes en dan komt Zijne Heiligheid de Dalai Lama ons land met een officieel bezoekje vereren. Dit tot ergernis van de Chinese regering. Die ziet de officiële ontvangst van de boeddhistisch leider als steun van de Nederlandse regering aan de Tibetaanse onafhankelijkheidsstrijd. Felgercarb! Dan zou de ontvangst van de paus inhouden dat Nederland uit is op de onafhankelijkheid van Vaticaanstad. Bijvoorbeeld. Vriendelijk en beleefd zijn voor iemand betekent niet dat je het op alle punten met hem of haar eens bent.

Intussen is Nederland gewaarschuwd dat China bereid is tot het nemen van maatregelen indien de Dalai Lama een ontvangst krijgt, voorzien van alle égards. Oei, nou, sidder, huiver ende beef! Wat zijn wij nu ontzettend bang, zeg!

Wij kunnen ook gewoon terugdreigen en China vertellen dat indien Tibet de onafhankelijkheidsstatus niet krijgt wij nooit meer hun ongewenste burgers
per vrachtwagen als illegalen doorsluizen naar Engeland. Dat zal ze leren!

Overigens -te uwer informatie- ook voor de Chinese overheersing was het niet allemaal geluk en zaligheid in Tibet. De bevolking zuchtte diep onder het juk van landeigenaren en kloosters. Maar men was wél vrij! Ja, maar niet om het land te verlaten zonder toestemming. Niet om "andere" gedachten te uiten in geschreven of zelfs maar gezongen vorm. Niet om radiozenders te beluisteren die de regering niet welgevallig waren, etcetera...Vrijheid is maar een relatief begrip en zit vooral in je hoofd en hart. De 2 miljoen Han-Chinezen die zich indertijd in Tibet hebben gevestigd worden zeker niet als gelijken gezien. Maar dat mag je allemaal natuurlijk niet zeggen want dat is niet politiek correct. Natuurlijk wordt het volk van Tibet onderdrukt door China maar is dat echt zoveel erger dan het systeem waaronder de bevolking eerst leefde, namelijk het Feodale stelsel?

Vraag van de dag: Waarom zit biologisch vlees (alsof je ook andere vleessoorten zou hebben maar dat terzijde) vaak verpakt in extra veel plastic?

Vandaag weer een clip. Speciaal voor hen die de tekst van het Wilhelmus niet kennen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!