Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 13, 2009

Aktie

Brilsmurf Brillie had natuurlijk helemaal gelijk over het stukje van gisteren: het had kop nog staart en de honden lustten er geen brood van. Hoewel het eten gisteren erg lekker was. Maar dat terzijde.

Vanmorgen mocht ik vriend Pieter helpen met een computer-probleempje waarna ik een broodje at bij m'n moeder en met m'n zoon de stad in trok om even wat te drinken met vriendin Ann voordat wij naar de bioscoop gingen voor het aanschouwen van Terminator salvation. Hier en daar was de film weliswaar een tikje onrealistisch maar wij hebben genoten. Er zaten wat scènes in die deden denken aan The A-Team. U weet wel: voertuigen die drie keer over de kop vliegen alvorens drie maal snel achter elkaar te ontploffen en mensen die levend uit een neergestorte helikopter kruipen en en passant wat mensenlevens redden.

Al met al was het een goed dagje en ben ik blij dat wij niet leven in de toekomst die in voornoemde film wordt geschetst. Natuurlijk klagen wij wel eens dat het leven zo duur is geworden en alles zo oneerlijk is maar in elk geval zien wij niet hoe onze geliefden worden opgeblazen door kwaadaardige robots.

Het blijft wel vreemd dat wij voor van alles en nog wat moeten betalen. Een paspoort bijvoorbeeld is en blijft staatseigendom ondanks het feit dat wij de gemeente een som gelds overhandigen om het ding te mogen gebruiken. Een beetje als een bank-pasje. Zo'n pasje krijg je van de bank, is nota bene verplicht en daarnaast moet je betalen om het te mogen gebruiken. Datzelfde is het geval met de OV-chipknip. Niet dat die staatseigendom is maar je moet al betalen voor de aanschaf en dan ook nog'ns per tram-, bus- en/of metro-rit (Daarnaast zijn wij straks af van de aardige conducteur die een arme vader ter ere van Vaderdag gratis laat meerijden of alleen de strippenkaart van paps afstempelt en kindlief zogenaamd niet ziet). Het zou hetzelfde zijn als wanneer het energiebedrijf je laat betalen voor de hoeveelheid energie die je betaalt en ook nog een bedrag in rekening brengt voor het gebruik van de leidingen...wachtuseffe...dat doen ze ook!

Misschien wordt het tijd dat de consument wat terug doet en zich door de overheid laat betalen om ambtenaren aan het werk te houden.

Neem nu de ambtenaren die moeten toezien op het anti-rookbeleid. Het idee erachter was dat werknemers recht hebben op een rookvrije werkruimte. Blijkbaar zijn er dus mensen die bijvoorbeeld in een coffeeshop gaan werken terwijl zij niet tegen rook kunnen. In het verlengde daarvan wil men nu in discotheken het geluidsniveau gaan reguleren want werknemers hebben recht op een rustige werkplek. Echt waar! Blijkbaar denkt men op het ministerie dat er mensen zijn die niet tegen luide muziek kunnen maar toch graag in een discotheek werken.

Dan zijn er ook ambtenaren die een overdreven gevoel voor anti-discriminatie bezitten en er erg ver in gaan om maar alsjeblieft politiek correct over te komen. In m'n eigen stadsdeel Westerpark zat zo'n dame die het consequent had over de "bemensing" van het stadsdeel en een "timmerpersoon" die de boel kwam verbouwen. Zij viel behoorlijk door de mensd met haar emensipatiebeleid toen zij het had over een kassier waar zij een manlijke kassière bedoelde. Kassier is namelijk een totaal ander beroep.

Het geld dat wordt besteed aan beleidsnota's over dit soort onderwerpen (dat gebeurt echt!) is wat mij betreft verspild. Net als de 80 miljoen euro aan belastinggeld dat is uitgegeven aan het opknappen van het voormalig stadhuis te Amstelredamme, ofwel het Koninklijk Paleis. Bovendien zijn de meubeltjes en de hypermoderne keukenapparatuur aangeschaft van het geld van de burger en moet diezelfde burger notabene betalen om de extreem dure wandtapijtjes te mogen zien.

Buitenlandse gasten van Hare Mejesteit mogen er gratis ende voor niets logeren terwijl zij er niet eens aan hebben meebetaald. Ergens klopt er iets niet. Laat bijvoorbeeld eens een bijstandsgezin er een week in wonen of verhuur een paar van die tientallen kamers tijdelijk aan studenten die net zijn weggevlucht van een handtastelijke huisjesmelker die hen 500 euro per maand rekende voor een kamertje van 9 vierkante meter vol kakkerlakken. Kijk, dan heb je het over een goede aktie!

De link van vandaag is naar een ander weblog van mij alwaar ik vragen plaats die ik stel aan hen die de macht in handen lijken te hebben. Gisteren ging er een brief naar zorgverzekeraar VGZ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!