Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 25, 2009

Blijven

Typisch eigenlijk dat het veel mensen tegenwoordig niets meer doet wanneer andere mensen vreselijke dingen overkomen maar als een diertje wat wordt aangedaan is de Kleenex niet aan te slepen. Een uitvloeisel van de moderne tijd?

Ik vind dat eigenlijk discriminatie. Waarom zou een dier wél gratis hulp mogen krijgen en een mens niet? Misschien omdat de mens zogenaamd voor zichzelf kan zorgen? Dat kan de mens niet; die is afhankelijk van andere mensen voor het voortbestaan, net als dieren overigens.

Discriminatie is trouwens helemaal zo slecht nog niet. Het betekent gewoon "onderscheid maken" en voorkomt bijvoorbeeld dat ik word uitgelachen wanneer ik mij zou aanmelden als basketballer. Het voorkomt ook dat vrouwen 20 kilometer moeten lopen met 30 kilo bepakking op de rug en voorkomt ook dat een donkere dame door een paar honderd kinderen wordt uitgejoeld wanneer zij zich op het toneel zou vertonen als de hoofdrolspeelster in Sneeuwwitje.

U vindt dat geen probleem...een jongedame van Antiliaanse afkomst als Sneeuwwitje? Prima. Maar dan wil ik een Sinterklaas zien met een keppeltje. Moet kunnen toch? Neen. Sommige dingen zijn zoals ze zijn en kunnen beter zo blijven.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Farah Fawcett

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!