Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 15, 2009

Japan

Mensen vinden zichzelf zo ontzettend slim. In de loop der tijd hebben wij tientallen manieren bedacht om de mensheid volledig uit te roeien en de planeet te verwoesten. Dat vinden wij slim. Wij zijn zo ver ontwikkeld dat wij liever bommenwerpers kopen dan hongerige medemensen eten geven. Dat vinden wij slim. Wij maken ons ontzettend druk over een virus dat nog geen 200 mensen per jaar ombrengt maar een ziekte die een miljoen slachtoffers per jaar maakt (malaria) haalt het 8-uur journaal niet. Dat vinden wij slim. Wij verlangen van onze jeugd dat die zich netjes gedraagt en mensen aanspreekt met "mijnheer" en "mevrouw" maar horen een rechter het op TV hebben over "Sylvia" en "Jomanda". Dat vinden wij slim. Noord-Korea dreigt de wereld met oorlog-voeren maar zal die oorlog hoogstwaarschijnlijk verliezen. Dat vinden wij niet slim.

Maar dat is het wél. Want ga maar na: welke landen waren de grote verliezers na de wereldoorlogen én behoren heden te dage tot de sterkste economieën ter wereld? Duitsland en Japan.

De link van vandaag is voor hen die een brandende vraag hebben op wat voor gebied dan ook: Huishoudelijk, sociaal, juridisch,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!