Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 13, 2010

Gelukkig

Ga je een beetje vacatures af omdat je eventueel een (al dan niet part time) baan zoekt in de administratie, kom je zinsconstructies tegen als "mogelijkheden op grensvlak van business development, product management en data intelligence". Tsja, dat krijg je ervan als bedrijven andere bedrijven inhuren om hun wervingsteksten te schrijven. Wat zouden die werkgevers bedoelen met dat soort stukken?

Volgens sommigen heeft de VS met opzet bepaalde stukken laten lekken via Wikileaks en diens voorman Julian Assange. Nadrukkelijk met de bedoeling om aan te tonen hoe "gevaarlijk" het vrij verspreiden van informatie is. Om met dat gegeven in handen internationaal aan te dringen op een strikte internet-censuur.

Een beetje zoals 9/11 zou zijn opgezet om allerlei impopulaire anti-terrorisme maatregelen te kunnen nemen die burgers dwingen hun privacy volledig op te geven en makkelijker controleerbaar te worden. En men wist zelfs voor elkaar te krijgen dat burgers dat zelf willen terwijl diezelfde burger het 20 jaar geleden nog had over "Nazi-praktijken" als een politicus camera-toezicht of ID-controle ter sprake bracht.

Eigenlijk wel vreemd dat Wikileaks streeft naar volledige openheid en transparantie van bedrijven en (overheid)instellingen maar zelf pertinent weigert aan te geven wie er bij Wikileaks op de loonlijst staan en weigert te vertellen waar het sponsorgeld allemaal vandaan komt. Je kunt je afvragen of het niet hypocriet is om van anderen iets te eisen dat je zelf weigert te doen...

En dan heb je ook nog van die fastfood-vakantiewerkertjes die denken dat het stoer is om een paar hacker-scripts te kopiëren, zich hacker te noemen en dan onschuldige mensen lastig te vallen met die pas opgedane "kennis". Om vervolgen gepackt gepakt te worden omdat ze zo dom zijn hun persoonlijke IP-adres mee te sturen.

Ach, misschien is het allemaal wel een groot complot. Gezien de huidige ontwikkelingen zou je het bijna allemaal gaan geloven...

Zelf geloof ik dat alles altijd goed komt. Uiteindelijk dan. Zo dacht ik dat ik na de computercrash van twee weken terug ondermeer een tiental reeds geschreven verhaaltjes voor m'n volgende bundel kwijt was. Maar bij het opruimen vond ik in een la een papiertje met daarop vier verhaaltjes!

Terwijl andere mensen na het invoeren in een tekstdocument zo'n papiertje zouden weggooien ben ik blij dat ik waar mogelijk lui ben. Ik bedoel maar: heeft U ooit iemand horen zeggen:"Ik ben zo blij dat ik drie weken geleden dat ene papiertje heb weggegooid."? Nee, natuurlijk niet. Maar gisteren kon ik zelf zeggen:"Ik ben zo blij dat ik niet drie weken geleden dat papiertje heb weggegooid." Daaruit blijkt maar weer: lui zijn maakt gelukkig.

13 opmerkingen:

  1. Een theorie waar ik geen speld tussen zou willen steken. Wat ik trouwens geweldig (triest) vind is een vacaturetekst waarin een uitstekende kennis van de Nederlandse taal wordt gevraagd maar die dan zelf volstaad met speldvouten. Echt te erg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn computer begon dit weekend ineens te roken (Dat kan dus echt!) en nu heb ik heeeeeel veeeel spijt dat ik niet ergens een papiertje heb met wachtwoorden. Een ouderwets papiertje zou nu veel makkelijker zijn dat dat documentje op die niet toegankelijke computer ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Triest he, die vacatureteksten. Een normaal mens durft toch niet meer te schrijven? En als je al eens iets ziet waarvan je denkt, kom, dat kan ik wel proberen, al mis ik wat competenties, dan is het schaal 3 en vragen ze een voltooide lagere school opleiding... en dat heb ik dan ook weer niet (-;

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben voor openheid.
    Kijk, als mensen prive met elkaar kletsen, ook per mail, dan is dat prive en gaat het niemand wat aan.

    Maar als het overheden zijn, die dus over ons gaan, daar wil ik graag alles van weten!
    Of in elk geval dat mensen de mogelijkheid hebben het allemaal in te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik begrijp wel waarom Wikileaks dit niet bekend maakt. Er staan heel wat levens van klokkenluiders op het spel als er lullige info naar buiten komt. Maar ieder zijn mening.

    Wie de oude werken van Assange leest weet dat dit geen opgezet spelletje is van de VS, CIA, of FBI.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Soms heeft Ollie het gedacht det sommige firma's enkel reclame willen maken met hun sollicitaties in de krant !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wens je heel veel courage bij het zoeken naar werk, want als ik zo lees hoe die vaccatures geformuleerd zijn... aiaiaiai.
    En een complot? Zou best kunnen, we wéten het niet hé. Pas na geruime tijd zal de waarheid wel boven water komen, denk ik.
    Wat je laatste item betreft: blij voor je dat je lui was, oefffff er is dus toch iets gered van je schrijverskunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is maar de vraag hoe het precies zit met Wikileaks. Ik ga niet uit van een complot van de USA. De mensen van Wikileaks moeten wel anoniem blijven anders zijn ze zo opgedoekt.
    Lui zijn maakt gelukkig... een interessante stelling ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Redstar @Fokkio: Is dat niet precies wat de overheid ook beweert over waarom sommige stukken geheim moeten blijven? Dus waarom is het slecht als de overheid sommige documenten niet wil prijsgeven en is het heel begrijpelijk als Wikileaks weigert sommige documenten openbaar te maken over zichzelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Terence, Als je ziet hoe bijvoorbeeld Mastercrards, Visacard, paypall, Amazone en zo omgan met WIkileaks/Julian Assange, moet hij dan openlijk gaan vetrellen wie zijn medewerkers/geldschiters/companen zijn? Ik denk het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Natuurlijk niet, John! Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn om namen te noemen die vertrouwelijk horen te zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor Wikileaks. Wel raar dat -in het kader van internetvrijheid- aanhangers van Assange anderen diezelfde vrijheid ontnemen. De vrijheid om de site van Mastercard te bezoeken, bijvoorbeeld.

    Dan komen we bij een oude discussie: geldt de vrijheid van meningsuiting ook voor mensen die daar tegen zijn?

    Ik speel hier trouwens even advocaat voor de duivel, maar dat had je al begrepen. Toch? Ik vind het goed dat er een klokkeluiders-site is en vind het vreselijk dat dat nodig is.

    Helaas leven we in een wereld waarin je niet vrijuit kunt zeggen wat je denkt. Zeg bijvoorbeeld maar eens op de markt dat Hitler een charmante man was die erg van honden hield. Als voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @ Terrebel, Hij speelde iig geweldig piano.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!