Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 15, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws!

Steeds meer mensen ontdekken dat wij van makers gebruikers zijn geworden. Hoeveel mensen weten nog hoe zij iets moeten maken? Bij een scheikunde set voor kinderen wordt zelfs vermeld: 'voer nooit experimenten uit die je zelf hebt bedacht.' Ja, hallo, hoe moeten kinderen dan leren? Stelt u zich voor dat Darwin zijn kennis uitsluitend baseerde op de experimenten van voorgangers en al zijn kennis uitsluitend uit boeken had in plaats van door zelf op onderzoek uit te gaan? Hier een mooi artikel over dat verschijnsel: https://ideas.bright.nl/editions/vr-5-okt-2016/we-moeten-makers-maken
Bent u al Facebook fan van deze twee harige heren?

'Je kunt niet vrij zijn achter een muur'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

  1. Creatief bezig zijn wordt straks nog een misdrijf. Echt triest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kinderen, maar ook volwassenen moeten dingen onderzoeken en bekijken. Bezig blijven is zo wie zo goed voor mens en geest.

    Love as Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al zijn er natuurlijk wel experimenten waar kinderen zich beter niet (alleen) aan kunnen wagen, in grote lijnen is nog altijd "ondervinding de beste leermeester"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt hier volkomen gelijk in jongen, als je niet zelf mag experimenteren, hoe wil je dan dat de mensheid vooruit komt?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!